Een dienst ondersteuningsplan helpt u om uw ondersteuningsnood in kaart te brengen en helpt u zoeken naar de meest geschikte ondersteuning. Als resultaat krijgt u een ondersteuningsplan dat al de mogelijkheden van u en uw omgeving op een rijtje zet.
Als uit de gesprekken met de dienst ondersteuningsplan blijkt dat u meer intensieve en frequente handicapspecifieke ondersteuning nodig hebt, dan kunt u daarvoor een persoonsvolgend budget (PVB) aanvragen. De dienst ondersteuningsplan kan dan samen met u een Ondersteuningsplan persoonsvolgend budget (OP PVB) opstellen.
Direct naar
Kwaliteitsvolle ondersteuning
Personen met een handicap en gezinnen met kinderen met een handicap moeten kunnen rekenen op kwaliteitsvolle ondersteuning.
- getuigenis
"Elke cliënt die we helpen, is een stap naar meer inclusie"
De diensten ondersteuningsplan (DOP’s) bestaan ruim tien jaar. Elke dag maken ze het verschil voor mensen met een handicap en hun netwerk. Want een ondersteuningsplan leidt naar meer inclusie, meer autonomie en meer kwaliteit van leven. Enkele DOP-directeurs vertellen hoe dat in zijn werk gaat.
- getuigenis
“DOP-traject was bijzonder verrijkend”
Joost heeft een verstandelijke handicap en woont nog thuis. Toen zijn moeder ziek werd, klopte het gezin aan bij een dienst ondersteuningsplan (DOP). Een jaar later kijkt het gezin dankbaar en opgelucht terug op het traject dat ze aflegden.