17 oktober 2024

OverHoop: samen voorbij trauma, van preventie tot herstel

Samen voorbij trauma, van preventie tot herstel. OverHoop nodigt u uit om samen met alle andere professionele en informele zorg- en hulpverleners een ondersteunend ‘nest’ rondom elk gezin te bouwen. Want goed zorg dragen voor een positieve ontwikkeling van elk kind, dat is een taak die op vele schouders rust. 

Vanuit het VAPH zijn wij ervan overtuigd dat binnen het project een verhoogde aandacht noodzakelijk is voor gezinnen met een persoon met een (vermoeden van) handicap. Wij dragen dan ook ons steentje bij aan dit project want een traumasensitieve samenleving begint bij bewustzijn over de problematiek en de eigen rol.

Bekijk hier(opent nieuw venster) de kortfilm van OverHoop en draag de boodschap mee uit!

Waarom OverHoop?

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor mentaal welzijn in onze samenleving. We zijn ons ook meer bewust van de impact van negatieve ervaringen tijdens de kindertijd. OverHoop richt zich op sensibilisering, preventie en aanpak van die negatieve ervaringen in de kindertijd, en van het mogelijke ontwikkelingstrauma dat daaruit voort kan komen. OverHoop wil een blijvende impact creëren, zodat de hele samenleving oog heeft voor het welzijn en welbevinden van kinderen en gezinnen.

Laat u zich graag inspireren? Neem een kijkje op de website van OverHoop en ontdek:

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen