3 oktober 2024

Lancering griepvaccins 2024 voor woonzorgcentra, residentiële instellingen voor personen met een beperking en residentiële psychiatrische instellingen

Vanuit het departement Zorg werd bericht dat vanaf 11 oktober 2024 de bestelmodule in Vaccinnet zal opengesteld worden voor het bestellen van de griepvaccins voor het griepseizoen 2024.

De gratis vaccins mogen besteld worden voor residentiële bewoners van gesubsidieerde woonzorgcentra en rust- en verzorgingstehuizen, residentiële bewoners voor gesubsidieerde instellingen voor personen met een beperking en residentiële psychiatrische instellingen voor lang verblijf.

De gratis vaccins worden niet beschikbaar gesteld voor het vaccineren van personeel.

Het vaccin dat dit jaar besteld kan worden, is Vaxigrip Tetra 2024.

De vaccins kunnen vanaf 11 oktober 2024 enkel besteld worden via het account van de instelling in Vaccinnet. De griepvaccins worden binnen de 5 werkdagen geleverd.

De aanbevolen vaccinatieperiode voor griep loopt van midden oktober tot eind november. De grieppiek wordt in het voorjaar van 2025 verwacht. Gelijktijdige toediening van covid- en griepvaccins is mogelijk. De aanbevolen periode hiervoor loopt van 15 oktober 2024 t.e.m. 31 oktober 2024.

Meer informatie over de herfstcampagne kunt u terugvinden via https://allesovervaccineren.be/voor-vaccinatoren/herfstvaccinatie-covid-en-griep-vaccinatoren(opent nieuw venster)

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen