26 september 2024

Onderzoek: hulp na seksueel geweld voor personen met een beperking

De Universiteit Gent onderzoekt, in opdracht van het Vlaamse Agentschap Binnenlands Bestuur, de hulp aan meerderjarige personen met een beperking die in een voorziening leven en seksueel geweld meemaakten. Professor Ines Keygnaert (Seksuele en Reproductieve Gezondheid) en Professor Elisabeth De Schauwer (Disability Studies) coördineren het onderzoek.

Eerder onderzoek toont aan dat personen met een beperking vaak en meermaals seksueel geweld meemaken. Er is weinig kennis over hoe personen met een beperking hulp zoeken en hoe hulpverleners met seksueel geweld omgaan. Via gesprekken met personen met een beperking en focusgroepen met hulpverleners willen de onderzoekers meer inzicht verwerven en aanbevelingen voor de praktijk formuleren.

De onderzoekers zoeken voorzieningen met woonondersteuning voor meerderjarige personen met een beperking, die willen meewerken aan het onderzoek. Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek, kunt u de onderzoekers telefonisch (0473 92 16 97) of via mail (ida.pien@ugent.be) contacteren. Alles wat u met de onderzoeker bespreekt, blijft vertrouwelijk en wordt niet gedeeld met het VAPH.

Lees alle nieuwsberichten voor professionelen