15 juli 2024

Oproep: bevraging persoonlijke assistentenHet VAPH vraagt uw input via een bevraging in het kader van Vroeg en Nabij

De Vlaamse overheid wil met een nieuwe, geïntegreerde aanpak de ondersteuning voor kinderen, jongeren en gezinnen verbeteren (decreet Vroeg en Nabij(opent nieuw venster)). Het doel is om hulp zo vroeg mogelijk in te zetten en dichter bij gezinnen te brengen.

Een van de concepten die centraal staan binnen Vroeg en Nabij is het concept van 'bijschakelen' van zorg en ondersteuning. Bijschakelen moet ervoor zorgen dat ouders, kinderen, jongeren, hun gezin en hun context een geïntegreerd antwoord krijgen op maat van hun hulpvraag. Dat kan door bijvoorbeeld de huidige zorg te verhogen of door andere expertise te betrekken.

Om dat concept verder vorm te geven en inzicht te krijgen in de huidige situatie, lanceert het VAPH een bevraging aan zorgaanbieders, waaronder persoonlijke assistenten.

Bent u een persoonlijke assistent? Dan hopen we op uw bijdrage om samen de zorg en ondersteuning voor kinderen, jongeren en hun gezinnen te verbeteren. Het invullen van de vragenlijst vraagt ongeveer 15 minuten tijd. Het VAPH krijgt zo waardevolle informatie om mee te nemen bij de verdere uitwerking van het beleid rond Vroeg en Nabij. 

Met deze bevraging wil het VAPH in kaart brengen hoe er tot op heden wordt 'bijgeschakeld', welke stappen vooruit u nog ziet en welke drempels u ervaart. 

  • Wie kan deze bevraging invullen? persoonlijke assistenten, maar ook multifunctionele centra (MFC’s) en aanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH-aanbieders) (minderjarigen)
  • Hoe kunt u deze bevraging invullen? via deze link(opent nieuw venster)
  • Deadline voor invullen: 31 augustus 2024

Als u hier verder nog vragen over heeft, kunt u die stellen via mail aan beleid@vaph.be.

Lees alle nieuwsberichten