15 juli 2024

Gezocht: ervaringsdeskundigen verstandelijke handicap

Enkele jaren geleden publiceerde het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek vzw, in samenwerking met het VAPH, een diagnostisch protocol voor verstandelijke beperking(opent nieuw venster). Zo’n protocol is een soort leidraad die hulpverleners helpt om een juiste en gefundeerde diagnose te stellen.

Door nieuwe inzichten en veranderingen in de sector is dat protocol echter aan vernieuwing toe. Daarom wordt het protocol dit jaar aangepast. Dat doet het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek niet alleen, maar samen met experten uit het werkveld, cliënten en hun omgeving.

Voor de herwerking is het Kwaliteitscentrum op zoek naar ervaringsdeskundigen. Ze zoeken mensen die zelf, of via mensen in hun directe omgeving, ervaring hebben met verstandelijke beperking, en hun feedback willen geven op het diagnostisch protocol. Die feedback mag zeer breed zijn. Kennis hebben van diagnostiek is dus geen vereiste.

Hebt u zelf een verstandelijke beperking, of hebt u ervaring met mensen met zo'n beperking? En hebt u ook zin om mee te werken aan de herwerking van dit protocol? Aarzel dan niet om het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek vzw te contacteren via femke.cathelyn@kwaliteitscentrumdiagnostiek.be voor meer concrete informatie.

Lees alle nieuwsberichten